Υλικά

- 1 1/2 κιλό πανσέτα, χωρίς κόκαλο και δέρμα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 10 γρ. τζίντζερ
- 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. κρασί κόκκινο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 500 γρ. νερό
- 400 γρ. ντομάτες
- 1 κ.σ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. κύμινο, σε σπόρους
- 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
- 3 κλ. δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
- 500 γρ. ρύζι μπασμάτι
- δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτελεση :

- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε την πανσέτα σε μικρά κομμάτια 2 εκ. και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Καθαρίζουμε την κατσαρόλα, την ξανά βάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ ψιλοκομμένο, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, βάζουμε το χοιρινό, σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τον πελτέ ντομάτας, νερό και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε κομμάτια, τον κουρκουμά, κύμινο, κόλιανδρο, το δεντρολίβανο και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε για 2 με 2 ½ ώρες.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.