The Blog

Υλικα που χρειαζονται :

image

Για το ρύζι:

  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. κοφτό ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
  • πιπέρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλ. δεντρολίβανο

Για τις μπριζόλες:

  • 2 μπριζόλες χοιρινές, κόντρα
  • 100 γρ. μετσοβόνε
  • 4 φέτες μπέικον
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι

Για το σερβίρισμα :

image
  • ρίγανη

  • δεντρολίβανο

Εκτελεση :

image

Για το ρύζι:

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το νερό, τον κουρκουμά και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, πιπέρι, ελαιόλαδο, το φύλλο δάφνης, το δεντρολίβανο και κλείνουμε το καπάκι.
  • Μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφήσει όλη την υγρασία και μαγειρευτεί. Θα χρειαστεί περίπου 10-12 λεπτά.

    Για τις μπριζόλες:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Χαράσσουμε διάφορα σημεία στο λίπος που βρίσκεται στο κόκαλο της κάθε μπριζόλας. Στο σημείο που είναι το ψαχνό κάνουμε μια τομή στο πλάι και κάνουμε μια θήκη για να χωρέσει η γέμιση.
  • Ιδανικά οι μπριζόλες πρέπει να είναι αρκετά χοντρές για να μπορέσουμε να κάνουμε θήκη.
  • Κόβουμε το μετσοβόνε σε λεπτές φέτες, το μπέικον σε μικρά κομμάτια και μοιράζουμε στις δύο
  • μπριζόλες.
  • Κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε στο τηγάνι από την πλευρά του λίπους. Ψήνουμε 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
  • Στη συνέχεια ψήνουμε για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά τους μέχρι να πάρουν χρώμα. Απλώνουμε με ένα πινέλο στη μια πλευρά τους τον ζωμό λαχανικών.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα και αλείφουμε και στην άλλη πλευρά με τον ζωμό λαχανικών.
    Ψήνουμε 15-20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ρίγανη και δεντρολίβανο.
Spin and win

You have a chance to win a nice big fat discount. Are you feeling lucky? Login to give a spin

Click here
Call Now ButtonΤηλεφωνικές Παραγγελίες