Υλικά

- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 2 πρέζες ζάχαρη κρυσταλλική
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 1 κ.γ. πιπέρι, κόκκινο
- 100 γρ. νερό
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κύβο βοδινού
- 400 γρ. κόκκινα φασόλια, σε κονσέρβα
- 200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Για το σερβίρισμα
- νάτσος
- γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο
- γλυκόξινη σάλτσα
Εκτελεση :

- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε λεπτές φέτες. Τα βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
- Κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια και την βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το μπούκοβο, τη ρίγανη, το κύμινο, την πάπρικα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Βάζουμε τον κιμά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Στη συνέχεια βάζουμε τα φασόλια, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, το νερό και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τον μισό κόλιανδρο, το μισό τυρί και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με τα νάτσος το υπόλοιπο τσένταρ, τον υπόλοιπο κόλιανδρο, το γιαούρτι και τη γλυκιά τσίλι σως.