Υλικά

- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. ρύζι, μακρύκοκκο
- 300 γρ. νερό
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Εκτελεση :

- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε τον κιμά για 2 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
- Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ρύζι μαζί με το νερό. Αφήνουμε για 3-5 λεπτά να βράσει το ρύζι ενώ ανακατεύουμε ανά διαστήματα με μια κουτάλα.
- Μόλις απορροφήσει το ρύζι όλο το νερό και έχει μαλακώσει, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.