The Blog

Υλικά

image
  • 100 γρ. τσορίθο
  • 250 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • 50 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κρόκο, από μέτριο αβγό, αραιωμένο σε 2 κ.σ. νερό

Εκτελεση :

image
  • Ζεσταίνουμε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε το τσορίθο σε κυβάκια και το σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα κομμάτια του τσορίθο και σοτάρουμε τον κιμά για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά τσίλι, την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να απορροφηθεί από τα υλικά. 
  • Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα από το λάιμ, το τυρί κρέμα, και ανακατεύουμε με την κουτάλα. 
  • Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο, τον ρίχνουμε στο γουόκ, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
  • Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190oC στον αέρα.
  • Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και τα κόβουμε με στρογγυλά κουπ πατ διαμέτρου 10 εκ.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση στο κέντρο του κάθε κύκλου.
  • Αλείφουμε ελαφρά με νερό περιμετρικά τις άκρες κάθε κύκλου και διπλώνουμε στα 2 σχηματίζοντας μισοφέγγαρα.
  • Πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι και τοποθετούμε τα empanadas σε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε τα empanadas με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε για 20-22 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Spin and win

You have a chance to win a nice big fat discount. Are you feeling lucky? Login to give a spin

Click here
Call Now ButtonΤηλεφωνικές Παραγγελίες