The Blog

Υλικά

image
  • 400 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας
  • 300 γρ. κιμά χοιρινό, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
  • 100 γρ. σπιτική κέτσαπ, προαιρετικά αν ο κιμάς δεν έχει σάλτσα
  • 150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • θυμάρι, για το σερβίρισμα
  • μπούκοβο, για το σερβίρισμα

Εκτελεση :

image
  • Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Ανοίγουμε την έτοιμη ζύμη για πίτσα στον πάγκο εργασίας έχοντας τη μία μεγάλη πλευρά της ζύμης μπροστά μας. 
  • Απλώνουμε τον μαγειρεμένο κιμά στην επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας κενό 2 εκ. από την απέναντι μεγάλη πλευρά της ζύμης. Αν ο κιμάς που έχει περισσέψει δεν έχει σάλτσα, απλώνουμε πρώτα την κέτσαπ και από πάνω τον κιμά. 
  • Πασπαλίζουμε με το τσένταρ και αρχίζουμε να ρολάρουμε από την κοντινή μεγάλη πλευρά προς την απέναντι μεγάλη πλευρά σχηματίζοντας ένα μεγάλο ρολό.
  • Κόβουμε το ρολό σε 6 φέτες και τις τοποθετούμε στο ταψί, τη μία δίπλα στην άλλη.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά να φουσκώσει ελαφρά η ζύμη. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο. 
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι και πασπαλίζουμε με μπούκοβο.
Spin and win

You have a chance to win a nice big fat discount. Are you feeling lucky? Login to give a spin

Click here
Call Now ButtonΤηλεφωνικές Παραγγελίες