The Blog

Υλικά

image
  • 1 κρεμμύδι
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 250 γρ. ρύζι
  • 150 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κύβο κότας
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. κάρι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 80 γρ. βούτυρο
  • δεντρολίβανο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • δεντρολίβανο
  • φέτες λεμόνι
  • πιπέρι

Εκτελεση :

image
  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, 1 κ.σ. θυμάρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ρύζι και ανακατεύουμε. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά για να θωρακιστεί το ρύζι και να μην λασπώσει.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε τον κύβο, 100 γρ. νερό και ανακατεύουμε. Μόλις απορροφηθεί η πρώτη δόση από το νερό προσθέτουμε άλλα 100 γρ. νερό.
  • Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
  • Βάζουμε στο τηγάνι 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα κομμάτια από το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο, το κάρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
  • Προσθέτουμε 100 γρ. νερό στο τηγάνι ανακατεύουμε και μεταφέρουμε όλα τα υλικά από τηγάνι στην κατσαρόλα με το ρύζι. Βάζουμε τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι
  • Προσθέτουμε σε δόσεις το υπόλοιπο νερό, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι και γίνει al dente.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο, 1 κ.σ. θυμάρι, το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με επιπλέον θυμάρι, δεντρολίβανο, φέτες από λεμόνι και πιπέρι.
Spin and win

You have a chance to win a nice big fat discount. Are you feeling lucky? Login to give a spin

Click here
Call Now ButtonΤηλεφωνικές Παραγγελίες