The Blog

Υλικα που χρειαζονται :

image
  • 2 κιλά πανσέτα, με δέρμα,
  • 1 κ.σ. θυμάρι,
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. φασκόμηλο
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 200 γρ. μορταδέλα

Για τις πατάτες :

image
  • 1 κιλό πατάτες baby, βρασμένες,
  • 500 ml ηλιέλαιο,
  • αλάτι,
  • πιπέρι,
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστη,
  • 1 κ.γ. ρίγανη

Εκτελεση :

image
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

  • Απλώνουμε την πανσέτα στον πάγκο εργασίας μας με το δέρμα προς τα κάτω.

  • Χαράσσουμε με το μαχαίρι μας το κρέας και το ανοίγουμε για να κάνουμε μια θήκη.

  • Αλείφουμε μουστάρδα σε όλη την επιφάνεια της πανσέτας, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, δεντρολίβανο και φασκόμηλο ψιλοκομμένα, τη γραβιέρα, τη μορταδέλα και τυλίγουμε σε ρολό.

  • Δένουμε με σπάγγο και μεταφέρουμε σε λαδόκολλα.

  • Απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τυλίγουμε με τη λαδόκολλα.

  • Τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα.

  • Ψήνουμε για 3 ώρες. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για επιπλέον 30-60 λεπτά.

    Για τις πατάτες:

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά.

  • Τηγανίζουμε τις πατάτες για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

  • Αφαιρούμε σε μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, τη ρίγανη και σερβίρουμε με την πορκέτα.

Spin and win

You have a chance to win a nice big fat discount. Are you feeling lucky? Login to give a spin

Click here
Call Now ButtonΤηλεφωνικές Παραγγελίες