Υλικα που χρειαζονται :

- 2 καρότα
- 2 στικ σέλερι
- 1 κρεμμύδι
- 6-8 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 150 γρ. κρασί κόκκινο, ημίγλυκο
- 200 γρ. ζωμό βοδινού
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 κιλά οσομπούκο
- αλάτι
- 30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για το σερβίρισμα :

ρύζι μπασμάτι
θυμάρι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτελεση :

- Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε τα καρότα σε μισοφέγγαρα, το σέλερι σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Βάζουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο στη χύτρα ταχύτητας και βάζουμε όλα τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε θυμάρι, τα φύλλα δάφνης και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
- Βάζουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το μπούκοβο και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τον ζωμό, τη ντομάτα και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο .
- Τυλίγουμε περιμετρικά το οσομπούκο με σπάγκο για να κρατήσει το σχήμα του κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Βάζουμε αλάτι και αλεύρι και φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από το κρέας μας.
- Βάζουμε το κρέας στο τηγάνι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα.
- Μεταφέρουμε στη χύτρα ταχύτητας, κλείνουμε το καπάκι και γυρνάμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη. Μόλις αρχίσει να βράζει τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ρύζι, θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο.