The Blog

Υλικά

image
  • 1 κοτόπουλο, μέτριο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. κύμινο, σε σπόρους
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σπόρους
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 200 γρ. νερό
  • 1 κιλό μπάμιες 
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. θυμάρι

Εκτελεση :

image
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε 8 μερίδες και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλο, το αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά με το ελαιόλαδο που σοτάραμε το κοτόπουλο.
  • Προσθέτουμε τους σπόρους από το κύμινο και τον κόλιανδρο και σοτάρουμε για να αρωματιστεί το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τα βάζουμε στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε ώστε να ψηθεί και να φύγει η πικρή του γεύση.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε το βαλσάμικο, το μέλι, τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, το νερό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Βάζουμε τις μπάμιες σε ένα ταψί και προσθέτουμε τη σάλτσα από το τηγάνι. Ανακατεύουμε ώστε να καλύψει η σάλτσα όλες τις μπάμιες.
  • Τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη.
  • Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με με ελαιόλαδο, ρίγανη και θυμάρι.
Spin and win

You have a chance to win a nice big fat discount. Are you feeling lucky? Login to give a spin

Click here
Call Now ButtonΤηλεφωνικές Παραγγελίες