The Blog

Υλικα που χρειαζονται :

image
  • 1 1/2 κιλό μοσχαρίσια ουρά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 στικ σέλερι
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1-2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο
  • 250 γρ. ντομάτα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κύβο βοδινού
  • 250 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα :

image
  • πουρέ πατάτας
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη

Εκτελεση :

image
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Μόλις είναι έτοιμο μεταφέρουμε στη χύτρα ταχύτητας.
  • Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το σέλερι σε μικρά κομμάτια, τα καρότα σε μισοφέγγαρα, το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Μεταφέρουμε στη χύτρα ταχύτητας και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, την κρέμα βαλσάμικο με σύκο, τη ντομάτα, τη ζάχαρη, τον κύβο, το νερό και κλείνουμε με το καπάκι.
  • Τοποθετούμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας και αφαιρούμε το καπάκι.
  • Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, πιπέρι, ελαιόλαδο και ρίγανη.
Spin and win

You have a chance to win a nice big fat discount. Are you feeling lucky? Login to give a spin

Click here
Call Now ButtonΤηλεφωνικές Παραγγελίες