Υλικα που χρειαζονται :

- 1 1/2 κιλό μοσχαρίσια ουρά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 στικ σέλερι
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1-2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο
- 250 γρ. ντομάτα, τριμμένη
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κύβο βοδινού
- 250 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα :

- πουρέ πατάτας
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
Εκτελεση :

- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Μόλις είναι έτοιμο μεταφέρουμε στη χύτρα ταχύτητας.
- Βάζουμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το σέλερι σε μικρά κομμάτια, τα καρότα σε μισοφέγγαρα, το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Μεταφέρουμε στη χύτρα ταχύτητας και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, την κρέμα βαλσάμικο με σύκο, τη ντομάτα, τη ζάχαρη, τον κύβο, το νερό και κλείνουμε με το καπάκι.
- Τοποθετούμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.
- Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας και αφαιρούμε το καπάκι.
- Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, πιπέρι, ελαιόλαδο και ρίγανη.