Υλικα που χρειαζονται :

- 1κιλό μοσχάρι, κιλότο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά
- 1 κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 50 γρ. κρασί λευκό
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια - 1 λίτρο νερό
- 1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κ.σ. άνηθο
Για το ρύζι :

1 στικ σέλερι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη, φρέσκια
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. νοστιμιά
1 κ.σ. βούτυρο
500 γρ. ρύζι μπασμάτι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. άνηθο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- μυρωδικά, φρέσκα
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Εκτελεση :

Για το μοσχάρι:
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τη νοστιμιά και ανακατεύουμε.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τη δάφνη, σβήνουμε με το κρασί, τον χυμό από τα λεμόνια, το νερό και τη φρέσκια ρίγανη.
- Καλύπτουμε με το καπάκι, και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμύδι.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε μέσα τα μισά μυρωδικά, το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε.
Για το ρύζι:
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά.
- Κόβουμε, το σέλερι, το φρέσκο κρεμμύδι, τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και το καρότο σε κυβάκια.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, τη νοστιμιά και σοτάρουμε.
- Βάζουμε το βούτυρο, το ρύζι, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τα μισά από τα υπόλοιπα μυρωδικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε το ρύζι με το μοσχάρι, τα μυρωδικά, ελαιόλαδο και πιπέρι.