The Blog

Υλικα που χρειαζονται :

image
  • 1κιλό μοσχάρι, κιλότο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 50 γρ. κρασί λευκό
    χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σ. άνηθο

Για το ρύζι :

image
  • 1 στικ σέλερι

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι

  • 1 πιπεριά κόκκινη

  • 1 πιπεριά πράσινη

  • 1 καρότο

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. ρίγανη, φρέσκια

  • 1 κ.σ. θυμάρι

  • 1 κ.γ. νοστιμιά

  • 1 κ.σ. βούτυρο

  • 500 γρ. ρύζι μπασμάτι

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό

  • 1 κ.σ. άνηθο

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι

  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • μυρωδικά, φρέσκα
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Εκτελεση :

image

Για το μοσχάρι:

  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε τη νοστιμιά και ανακατεύουμε.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια, το σκόρδο σε λεπτές φέτες, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τη δάφνη, σβήνουμε με το κρασί, τον χυμό από τα λεμόνια, το νερό και τη φρέσκια ρίγανη.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι, και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμύδι.
  • Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε μέσα τα μισά μυρωδικά, το ξύσμα από τα λεμόνια και ανακατεύουμε.

Για το ρύζι:

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά.
  • Κόβουμε, το σέλερι, το φρέσκο κρεμμύδι, τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και το καρότο σε κυβάκια.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, τη νοστιμιά και σοτάρουμε.
  • Βάζουμε το βούτυρο, το ρύζι, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τα μισά από τα υπόλοιπα μυρωδικά, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε το ρύζι με το μοσχάρι, τα μυρωδικά, ελαιόλαδο και πιπέρι.
Spin and win

You have a chance to win a nice big fat discount. Are you feeling lucky? Login to give a spin

Click here
Call Now ButtonΤηλεφωνικές Παραγγελίες