The Blog

Υλικά

image
  • 1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
  • 6-8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. κρασί κόκκινο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 2 μελιτζάνες

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 100 γρ. φέτα
  • φέτες ψωμί

Εκτελεση :

image
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 4-5 κ.σ.ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύουμε για να καλύψει το αλεύρι όλα τα κομμάτια από το κρέας.
  • Βάζουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε το μπαχάρι, την κανέλα, το κύμινο, τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τη ζάχαρη, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό και το θυμάρι.
  • Μεταφέρουμε με μια τσιμπίδα το κρέας στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα.
  • Τοποθετούμε ένα γουοκ με το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε στο τηγάνι.
  • Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι.
  • Στη συνέχεια, τις βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να καλυφτούν με τη σάλτσα. Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, θυμάρι, ρίγανη, φέτα και ψωμί.
Spin and win

You have a chance to win a nice big fat discount. Are you feeling lucky? Login to give a spin

Click here
Call Now ButtonΤηλεφωνικές Παραγγελίες