Υλικά

- 250 γρ. λουκάνικο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο, προαιρετικά
- 3 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. φασκόμηλο
- αλάτι
- 250 γρ. σπαγγέτι, Νο6
- 100 γρ. κρασί λευκό
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες
- 100 γρ. σπανάκι baby
Για το σερβίρισμα
- γραβιέρα
- πιπέρι
Εκτελεση :

- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το λουκάνικο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μιξεράκι σε δόσεις. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να σπάσει τελείως το λουκάνικο σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Μεταφέρουμε το λουκάνικο στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε. Αν δεν είναι πολύ λιπαρό μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα, το φασκόμηλο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τα σπαγγέτι. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σβήνουμε το τηγάνι με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί καλά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά.
- Μεταφέρουμε στο τηγάνι τα σπαγγέτι και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε μια κουτάλα της σούπας από το νερό που έβραζαν. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό.
- Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με γραβιέρα τριμμένη και πιπέρι.