Υλικά

Εκτελεση :

- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια, τα σκόρδα σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες στη μέση, το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τα καρότα σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον κύβο, το νερό, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε ταψί 28×36 εκ. και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο. Χαράσσουμε τα λουκάνικα σε 2-3 σημεία και τα βάζουμε στο ταψί πάνω από τα λαχανικά.
- Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190ο C και ψήνουμε για 20-25 λεπτά χωρίς να σκεπάσουμε.
- Σερβίρουμε με φέτα, ρίγανη και πιπέρι.