The Blog

Υλικά

image
  • 3 1/2 κιλά κόκορα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 κύβο κότας
  • 500 γρ. κρασί κόκκινο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 200 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • μακαρόνια, Νο 2, βρασμένα
  • γραβιέρα
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτελεση :

image
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε τον κόκορα σε μερίδες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τον κόκορα στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά να πάρει χρώμα.
  • Παράλληλα, τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια, τα σκόρδα σε φέτες και τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Μεταφέρουμε τον κόκορα στη χύτρα και προσθέτουμε το μπαχάρι, την κανέλα, τον κύβο, το κρασί, τον πελτέ, τα φύλλα δάφνης, το νερό και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι, τοποθετούμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά και 40 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας και σερβίρουμε με τα μακαρόνια, γραβιέρα τριμμένη, πιπέρι και ρίγανη.
Spin and win

You have a chance to win a nice big fat discount. Are you feeling lucky? Login to give a spin

Click here
Call Now ButtonΤηλεφωνικές Παραγγελίες