The Blog

Υλικά

image
  • 4 κουνέλι, μπούτια
  • 10 κλ. θυμάρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 λίτρο νερό

Για τη σάλτσα

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ζωμό, από το βράσιμο όσο πάρει
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, αγγλική
  • μαϊντανό, λίγο, ψιλοκομμένο
  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτελεση :

image
  • Παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε μέσα τον κύβο, 1 φύλλο δάφνης, κόκκους πιπεριού, το σκόρδο και θυμάρι.
  • Προσθέτουμε ζεστό νερό και ανακατεύουμε για να λιώσει ο κύβος.
  • Βάζουμε τα μπουτάκια από το κρέας μέσα και το αφήνουμε να βράσει, σκεπασμένο με μεμβράνη, σε χαμηλή φωτιά, για 45 λεπτά με 1 ώρα.
  • Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κρέας να δούμε αν έχει μαλακώσει.
  • Μόλις ετοιμαστεί, το αφήνουμε με μεβράνη εκτός φωτιάς να ξεκουραστεί για 30 λεπτά .
  • Έπειτα σουρώνουμε και κρατάμε το κρέας και τον ζωμό στην άκρη.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο σε μια άλλη κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και όταν λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  •  Ρίχνουμε τον ζωμό από το κρέας σε δόσεις και ανακατεύουμε.
  • Θέλουμε να πετύχουμε μία ωραία πηκτή σάλτσα.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την αφήνουμε να πάρει βράση και εκτός φωτιάς, ρίχνουμε τον μαϊντανό και τη μουστάρδα μας.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κουνέλι, μέχρι να ροδίσει. Τέλος, ρίχνουμε θυμάρι και βούτυρο για να πάρει το κουνέλι μας ωραίο χρώμα. 
Spin and win

You have a chance to win a nice big fat discount. Are you feeling lucky? Login to give a spin

Click here
Call Now ButtonΤηλεφωνικές Παραγγελίες