Υλικά

image

Για τη σούπα

  • 1 κοτόπουλο, ολόκληρο
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • θυμάρι, ξερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος
  • 2 καρότα, καθαρισμένα
  • 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ
  • θυμάρι, ψιλοκομμένο, για το πασπάλισμα

Για αβγολέμονο

  • 3 αβγά
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια

Εκτελεση :

image

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και αφαιρούμε όλα τα κόκαλα. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν τα πετάμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το καθαρό κρέας και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Με την άκρη της λαβής του μαχαιριού μας ή με ένα μπάτη χτυπάμε και σπάμε ελαφρά τα χοντρά κόκαλα. Έτσι θα δώσουν περισσότερη γεύση στον ζωμό μας.
  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα κόκαλα μαζί με τον κύβο, το πιπέρι, το θυμάρι, τη δάφνη και 2 λίτρα νερό.
  • Σιγοβράζουμε για 1 ώρα σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι. Ο ζωμός πρέπει να βγάζει μερικές μπουρμπουλήθρες.
  • Ανά διαστήματα αν χρειαστεί ξαφρίζουμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.
  • Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας, κόβουμε το πράσο σε ροδέλες, τα καρότα και το κρεμμύδι σε κυβάκια.
  • Κόβουμε και τη σάρκα του κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια ή σε λωρίδες.
  • Αφού περάσει η 1 ώρα, βγάζουμε την κατσαρόλα με τον ζωμό από την φωτιά. Σουρώνουμε τον ζωμό μας σε ένα μπολ και πετάμε τα κόκαλα.
  • Καθαρίζουμε την κατσαρόλα μας και επιστρέφουμε πίσω τον ζωμό μας.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά μας, το ψαχνό από το κοτόπουλο και το ρύζι.
  • Σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι.

Για το αυγολέμονο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια και με ένα σύρμα χειρός χτυπάμε καλά μέχρι οι κρόκοι να πήξουν και να γίνουν σαν κρέμα.
  • Σβήνουμετη φωτιά και προσθέτουμε μία-μία κουταλιά από το φαγητό που βράζει και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Όταν έχουμε προσθέσει αρκετό από το ζουμί (6-7 κουταλιές), ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Προσθέτουμε πιπέρι και επιπλέον λεμόνι αν δούμε ότι χρειάζεται.
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο φρέσκο θυμάρι και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. 
Spin and win

You have a chance to win a nice big fat discount. Are you feeling lucky? Login to give a spin

Click here
Call Now ButtonΤηλεφωνικές Παραγγελίες