The Blog

Υλικά

image

Για το κοτόπουλο

  • 800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. νοστιμιά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη μπεσαμέλ

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 500 γρ. γάλα
  • 1/3 σκ. σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • 1 κ.γ. κοφτό νοστιμιά

Για την κρούστα

  • 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • 50 γρ. ψωμί τριμμένο
  • 2/3 σκ. σκόρδο
  • 1/2 κ.γ. νοστιμιά
  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • 50 γρ. βούτυρο

Για το σερβίρισμα

  • 250 γρ. φακές, βρασμένες
  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. βασιλικό

Εκτελεση :

image

Για το κοτόπουλο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
  • Σε ένα ταψί βάζουμε το κοτόπουλο, τη νοστιμιά, ελαιόλαδο και το αφήνουμε την άκρη.

Για τη μπεσαμέλ

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ και πάρει μια βράση.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο, το σαφράν, τη νοστιμιά και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε όλη τη μπεσαμέλ στο κοτόπουλο.

Για την κρούστα

  • Σε ένα μίξερ βάζουμε το αμύγδαλο, το ψωμί, το υπόλοιπο σκόρδο, τη νοστιμιά, το εστραγκόν, το βούτυρο και χτυπάμε καλά.
  • Απλώνουμε πάνω από τη μπεσαμέλ και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Για το σερβίρισμα

  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις φακές, το ρύζι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ξίδι λευκό, δυόσμο, βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

.

Spin and win

You have a chance to win a nice big fat discount. Are you feeling lucky? Login to give a spin

Click here
Call Now ButtonΤηλεφωνικές Παραγγελίες