Υλικά

- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο
- 4-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. κρασί κόκκινο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 κύβο κότας
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 1 στικ κανέλα
- 1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
- 1 κοτόπουλο, σε μερίδες
Για το σερβίρισμα
- πουρέ πατάτας
- θυμάρι
- πιπέρι
- φέτα
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
Εκτελεση :

- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
- Βάζουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη και σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα, τον κύβο, το νερό, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, την κανέλα και το μπαχάρι. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε στο κοτόπουλο αλάτι, πιπέρι, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.
- Μεταφέρουμε στο τηγάνι με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και σοτάρουμε 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 70-80 λεπτά.
- Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, θυμάρι, πιπέρι, ελαιόλαδο και φέτα.