The Blog

Υλικά

image
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 4-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κύβο κότας
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
  • 1 κοτόπουλο, σε μερίδες

Για το σερβίρισμα

  • πουρέ πατάτας
  • θυμάρι
  • πιπέρι
  • φέτα
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη

Εκτελεση :

image
  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε θυμάρι και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
  • Βάζουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη και σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη ντομάτα, τον κύβο, το νερό, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, την κανέλα και το μπαχάρι. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε στο κοτόπουλο αλάτι, πιπέρι, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.
  • Μεταφέρουμε στο τηγάνι με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και σοτάρουμε 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 70-80 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, θυμάρι, πιπέρι, ελαιόλαδο και φέτα.
Spin and win

You have a chance to win a nice big fat discount. Are you feeling lucky? Login to give a spin

Click here
Call Now ButtonΤηλεφωνικές Παραγγελίες