The Blog

Υλικά

image

Για τη σάλτσα

  • 10 αντζούγιες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • 250 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. μπέικον
  • 50 γρ. καλαμπόκι
  • 200 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψημένο
  • 20 γρ. παρμεζάνα
  • 1 κ.γ. εστραγκόν

Για τη σύνθεση

  • 420 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • 30 γρ. μαγιονέζα
  • 40 γρ. σουσάμι

Εκτελεση :

image

Για τη σάλτσα

  • Σε ένα μιξεράκι βάζουμε τις αντζούγιες, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το εστραγκόν και χτυπάμε καλά να διαλυθούν.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το μέλι, την παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε 150 γρ. από τη σάλτσα, το μπέικον ψιλοκομμένο, το καλαμπόκι, το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια την παρμεζάνα, το εστραγκόν και ανακατεύουμε καλά.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας μας και την κόβουμε σε 12 κομμάτια.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση και αλείφουμε περιμετρικά τη σφολιάτα με νερό΄.
  • Διπλώνουμε τη σφολιάτα για να καλύψουμε τη γέμιση και πιέζουμε καλά τις άκρες με ένα πιρούνι.
  • Μεταφέρουμε τα κοτοπιτάκια σε ταψιά με λαδόκολλα, αλείφουμε με τη μαγιονέζα, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε κάθε ταψί ξεχωριστά για 20-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Spin and win

You have a chance to win a nice big fat discount. Are you feeling lucky? Login to give a spin

Click here
Call Now ButtonΤηλεφωνικές Παραγγελίες