The Blog

Υλικά

image
  • 2 Κιλά κατσικάκι μπούτι και σπάλα
  • 6 Κουταλιές βούτυρο
  • 1 1/2 Kιλό πατάτες baby
  • 2 Λεμόνια
  • 1 Κιλό κρεμμύδια στιφάδου
  • 150γρ. Λευκό κρασί
  • 2-3 Κουταλιές σούπας ξύδι
  • 100γρ. Ντοματίνια ή ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτελεση :

image
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς ή 400 F.
  • Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κατσικάκι. Το βάζουμε στη γάτρα και το αλείφουμε με 2-3 κουταλιές απο το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για 1 ώρα.
  • Στο μεταξύ σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και το χυμό απο τα λεμόνια. Σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά για να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Αφού έχει περάσει 1 ώρα,ρίχνουμε στη γάστρα τις πατάτες και ψήνουμε ακόμα 1 ώρα. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τηγανίζουμε τα κρεμμυδάκια. Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά σκεπασμένο.
  • Όταν έχει περάσει και η δεύτερη ώρα στη γάστρα ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα χωρίς καπάκι για να μας κάνει ενα ωραίο χρυσό χρώμα.
  • Καλή επιτυχία!!!
Spin and win

You have a chance to win a nice big fat discount. Are you feeling lucky? Login to give a spin

Click here
Call Now ButtonΤηλεφωνικές Παραγγελίες