The Blog

Υλικα που χρειαζονται :

image

Για τα κεφτεδάκια:

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 40 γρ. ψωμί τριμμένο
  • 50 γρ. ελιές, σε ροδέλες
  • 100 γρ. φέτα
  • 500 γρ. κιμά αρνίσιο
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
  • 500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κοφτό κύμινο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.γ. δυόσμο
  • 1 κ.γ. ρίγανη

Για το σερβίρισμα :

image
  • πουρέ πατάτας
  • δεντρολίβανο
  • δυόσμο
  • ρίγανη
  • φέτα
  • πιπέρι

Εκτελεση :

image

Για τα κεφτεδάκια:

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το soft.
  • Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το κύμινο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψωμί, τις ελιές, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Πλάθουμε περίπου 24 κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αλεύρι. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους με το αλεύρι.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Αφαιρούμε το περιττό αλεύρι από τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος μπορεί κάποια να σπάσουν.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη.

    Για τη σάλτσα:

  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το soft.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμε. Βάζουμε το κύμινο, τον πελτέ και σοτάρουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τη ντομάτα, το νερό, αλάτι, πιπέρι, τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά με μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο, τον δυόσμο και τη ρίγανη και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, δεντρολίβανο, δυόσμο, ρίγανη, φέτα τριμμένη και πιπέρι.
Spin and win

You have a chance to win a nice big fat discount. Are you feeling lucky? Login to give a spin

Click here
Call Now ButtonΤηλεφωνικές Παραγγελίες